Fa ajtó

Miért éppen fa ajtó?

Biztosan sokan feltették már ezt a kérdést Önök közül is. Miért éppen fa ajtó, amikor a piacon nagy választékban elérhető már a műanyag ajtó is. Ráadásul még olcsóbb is. Nos, rövid távon talán ez még igaz is lehet. Azonban hosszú távon egészen biztosan nem. De talán nem is az ár az elsődleges szempont, ami miatt érdemesebb inkább a fa ajtó mellett dönteni. Cégünk elkötelezett a fenntarthatóság, és a környezetvédelem irányába. A fa, mint alapanyag – természetesen egy tudatos erdőgazdálkodás mellett – lényegesen több pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint más alapanyagok a nyílászárók piacán. Az alábbiakban bemutatjuk azokat az előnyöket, amelyeket egy fa ajtó képes nyújtani az Önök otthonában.

Egy fa ajtó esztétikus megjelenést és variálható stílust biztosít

Gazdag szemcsézés, egyedi erezet és természetes megjelenés jellemző a fából készült ajtókra. Mindezekkel a fa ajtó egy különleges pluszt képes biztosítani egy épület arculatának. Természetesen ezt a bájt, maga a fa profil biztosítja. Az egészen biztosan nem lehet véletlen, hogy napjainkban egyre több szakmailag elismert építész és tervező fordul a fa nyílászárók felé, és előszeretettel választja azt. Arra persze érdemes odafigyelni, hogy az ajtók, amiket választunk, jól kiegészítsék az építészeti stílust – illetve illeszkedjenek ahhoz –, amit használni szeretnénk. A tökéletes megjelenésnek – legyen az külső vagy belső – elengedhetetlen feltétele a jól megválasztott stílus. Ebben mi segítséget adunk ügyfeleinknek már a tervezés pillanatában. Mi nagyon szeretjük a fát, mint alapanyagot. Többek között azért is, mert annak már az építkezés közben is élvezhetjük előnyeit. A fa ajtó széles választékban elérhető a legelvontabb megoldásoktól a legkonzervatívabb profilokig, mind színben, mind pedig formában. Természetesen lehetőség van az anyagminőség megválasztásához is, köszönhetően a rengeteg fajta faanyagnak. Az esztétikum és a variálhatóság mellett természetesen nem elhanyagolhatók a fizikai paraméterei sem. Egy tökéletes méretben gyártott, és beépített fa nyílászáró rendszerrel akár 50%-ot is meg tudunk spórolni az energia felhasználáson. Egy mai modern technológiával készült ajtó ugyanis hőszigetelőként is kiváló. Ezzel pedig a pénztárcánkat is megkímélhetjük a borsos fűtés-hűtés számlától. Ez azt is eredményezi, hogy egy fa ajtó még nagyszerű befektetésnek is nevezhető.

Fenntarthatóság és karbantartás

Amennyiben egy tudatos, minden szempontból megfelelő erdőgazdálkodásról beszélünk, a fának sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma, mint bármilyen más anyagból készült profiloknak. Egy fa ajtó elkészítéséhez ötször kevesebb energiát kell felhasználnunk a folyamat során. Többek között ezek azok, ami miatt a fa ajtó ideális választás egy környezetbarát otthonban. További jelentős előnyt biztosít a fa többi versenytársával szemben – amik lényegesen nehezebben renoválhatóak –, hogy a karbantartása egyszerűen megoldható. Sokáig mindenki rémálma volt egy töredezett, régi, szálkás felület takarítása. Nos, ezt már a mai korszerű gyártási folyamatok során már ki tudunk küszöbölni, és a több réteggel kezelt profilok könnyen takaríthatóak, a fa pólusaiba nem ragad könnyen a por és egyszerűen karbantartható.