Fa ajtó

Miért éppen fa ajtó?

Biztosan sokan feltették már ezt a kérdést Önök közül is. Miért éppen fenyő ajtó, amikor a piacon nagy választékban elérhető már a műanyag ajtó is. Ráadásul még olcsóbb is. Nos, rövid távon talán ez még igaz is. Azonban hosszú távon egészen biztosan nem. De talán inkább más az elsődleges szempont, hogy mi miatt érdemesebb inkább a fa nyílászáró mellett dönteni. Cégünk elkötelezett a fenntarthatóság, és a környezetvédelem irányába. A fa, mint alapanyag – természetesen tudatos erdőgazdálkodás mellett – lényegesen több pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, mint más alapanyagok a nyílászárók piacán. Az alábbiakban bemutatjuk azokat az előnyöket, amelyeket a fenyő ajtó, legyen az bejárati, beltéri ajtók, tolóajtók, kétszárnyú, aszimmetrikus, vagy harmonika, képes nyújtani az Önök otthonában.

Esztétikus megjelenést és variálható stílust biztosít

Gazdag szemcsézés, egyedi erezet és természetes megjelenés jellemző a fából készült ajtókra. Mindezekkel a fa ajtók egy különleges pluszt képesek biztosítani az épület arculatának. Természetesen ezt a bájt, maga a fa profil biztosítja. Az egészen biztosan nem lehet véletlen, hogy napjainkban egyre több szakmailag elismert építész és tervező fordul a fa nyílászárók felé, és előszeretettel választja azt. Arra persze érdemes odafigyelni, hogy az ajtók, amiket választunk, jól kiegészítsék az építészeti stílust – illetve illeszkedjenek ahhoz –, amit használni szeretnénk. A tökéletes megjelenésnek – legyen az külső vagy belső – elengedhetetlen feltétele a jól megválasztott stílus. Ebben mi segítséget adunk ügyfeleinknek már a tervezés pillanatában. Mi nagyon szeretjük a fát, mint alapanyagot. Többek között azért is, mert annak már az építkezés közben is élvezhetjük előnyeit. A fa nyílászárók széles választékban elérhetőek a legelvontabb megoldásoktól a legkonzervatívabb profilokig, mind színben, mind pedig formában. Természetesen lehetőség van az anyagminőség megválasztásához is, köszönhetően a rengeteg fajta faanyagnak pl: luc, borovi, tölgy, meranti… Az esztétikum és a variálhatóság mellett természetesen nem elhanyagolhatók a fizikai paraméterei sem. Egy tökéletes méretben gyártott, és beépített fa nyílászáró rendszerrel akár 50%-ot is meg tudunk spórolni az energia felhasználáson. Egy mai modern technológiával készült ajtó ugyanis hőszigetelőként is kiváló. Ezzel pedig a pénztárcánkat is megkímélhetjük a borsos fűtés-hűtés számlától. Ez azt is eredményezi, hogy a fa nyílászáró még nagyszerű befektetésnek is nevezhető.

Fenntarthatóság és karbantartás

Amennyiben egy tudatos, minden szempontból megfelelő erdőgazdálkodásról beszélünk, a fának sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma, mint bármilyen anyagból készült profiloknak. A fa ajtót, hogy  elkészítsük, ötször kevesebb energiát kell felhasználnunk a folyamat során. Többek között ezek azok, amik miatt a fa nyílászárók ideális választása a környezetbarát otthonoknak. További jelentős előnyt biztosít a fa többi versenytársával szemben – amik lényegesen nehezebben renoválhatóak –, hogy a karbantartása egyszerűen megoldható. Sokáig mindenki rémálma volt egy töredezett, régi, szálkás felület takarítása. Nos, ezt már a mai korszerű gyártási folyamatok során ki tudjuk küszöbölni, és a több réteggel kezelt profilok szépen takaríthatóak, a fa pólusaiba nem ragad könnyen a por és egyszerűen karbantartható.