Fa kerti kapuk

 

Miért ne fából?

Legyen szó kert, garázs, pince, udvar, fő-vagy mellékkapuról, a természetes alapanyag itt is ideális, és ízléses megoldást tud nyújtani. Nemcsak azért, mert itt is több alapanyagból választhatunk, elsősorban tölgy, akác, hanem a formák, díszek és üvegtípusoknak köszönhetően bármilyen egyedi elképzelést meg tudunk valósítani. Egy fából készült kapu/kerítés is megfelelő biztonsággal tud szolgálni.
A modern és klasszikus kivitel egyaránt képviselteti magát ebben a szerepben, mind a kinézet, mind a szín tekintetében. Vegyük csak a borospincék bejáratát, ahol elképzelhetetlen az íves szerkezet és kovácsoltvas kilincs, vagy egy letisztult garázskaput elektronikus nyitórendszerrel. A különböző faragások ezen nyílászárókon meghatározóvá teszik a ház első benyomását, ami további kiegészítők használatával még sajátosabb kincsekké válnak. 

A kerítések megtervezése során is érdemes a fát is számításba venni, hiszen már csak alapanyagában is beszélhetünk szélezett és szélezetlen kivitelről. És akkor még nem említettük a gyakori tulipános, vagy szívecskés marású deszka kerítéseket.